500px

27.05.2015, kl. 18:05 × Foto × 0 Kommentarer

Er det noen her som elsker sider som tubmblr, weheartit, instagram osv? Jeg kan i hvert fall med hånden på hjerte si at jeg gjør det, elsker å se vakre bilder tatt av andre mennesker, det gir meg så utrolig mye inspirasjon. Men på disse sidene deles det så mye mer enn bare bilder folk tar selv, folk deler tekster, videoer, quotes, dårlige webcam/mobil selfies og alt mulig. 

Jeg har alltid ønsket en side, lignende disse andre sidene, der fotografer og andre kan dele vakre bilder i skikkelig kvalitet og for en stund siden fant jeg nettopp dette. Siden heter 500px og er en side der man kan dele fotografier, få tilbakemeldinger, følge andre fotografer og amatør fotografer, like og lagre bilder og sist men ikke minst, du kan selge dine egne bilder og kjøpe trykk av andres bilder.

En liten smakebit fra siden, dette er den delen av siden som heter explore, hvor du kan finne siste nytt fra et knippe utvalg av fotografer. I og med at dette bildet inneholder flere bilder fra ulike fotografer er det mulig jeg tar det ned senere, pga copyright. Men hvis dere finner noe her dere liker må dere gjerne registrere dere og følge dem, følger selv fler av disse faktisk.

Her ser dere hvordan "min side" delen fungerer. Jeg har ikke rukket å laste opp noe eller likt mange bilder enda, fordi jeg har fokusert så mye på eksamen og sånt. Har ikke rukket å legge til et profilbilde en gang hehe. Men følg meg gjerne fordi, så ser dere når jeg laster opp noe.

(0) Kommentarer

Å tøye grensene

05.02.2015, kl. 21:49 × Foto × 2 Kommentarer

Dette er et bilde jeg tok til min prøveeksamen i foto delen av trykk og foto faget. Bildet fremstiller en gutt som røyker bak et skjul på skolen, og temaet jeg valgte var "å tøye grensene". Ville dele dette med dere fordi jeg syns det formidler budskapet og likte fargene i det, til tross for at deler, desverre, ble utbrendt og slikt. Men det er smådetaljer med tanke på hvor lite vi hadde hatt om diverse ting i faget da vi hadde denne eksamenen.

(2) Kommentarer

Instagram - @kristinatorsvik

01.02.2015, kl. 17:43 × Foto × 4 Kommentarer

Er det noe jeg virkelig er aktiv på så er det instagram. Prøver å oppdatere ofte, men hver dag blir det desverre ikke alltid. Jeg er stadig på utkikk etter nye motiver jeg kan ta bilder av og legge ut. Her ser dere en liten samling av bilder jeg har tatt. Alle bildene er tatt av meg med mindre noe annet er oppført.

Hvis du vil skjekke den ut på nett kan du trykke på instagramnavnet mitt her: @kristinatorsvik eller på bildet nedenfor. Følg meg gjerne! Kanskje jeg følger tilbake hvis jeg liker det du legger ut, men følger desverre ikke alle som følger meg.

(4) Kommentarer

Skoleoppgave - lysgrafitti

01.02.2015, kl. 13:21 × Foto × 6 Kommentarer

Vi hadde en oppgave i foto der oppgaven rett og slett ba oss om å male med lys. Det var en utrolig spennende oppgave og er helt klart noe jeg vil prøve igjen senere. Fremgangsmåten var også utrolig enkel, og det krever nesten ingenting.

Alt du trenger er en lyskilde, kamera, deg selv og et mørkt rom eller uteplass. Så må du bare prøve deg frem med ulik ISO, lukkertid og blenderåpning. For det er forskjellig hva som passer for lyskilden og rommet du står i. Men en god plass å starte kan være noe rundt ISO 100, lukkertid 15 eller 20 og blender 16.

Så er det bare og la fantasien ta overhånd og begynne å svinge lyset frem og tilbake og i alle retninger og prøve på et mønster til kameraet er ferdig å ta bildet. Dette kan ta 15 sekunder +/- alt etter hvilke lukkertid du valgte.

(6) Kommentarer

Om meg

18, Øygarden

Metal, kaffe, bøker og horror filmer.

Info

Kamera: Nikon D3100
Facebook: Trykk her
Instagram: Kristinatorsvik

hits