Horror movie of the week - Insidious

08.06.2015, kl. 14:30 × Horror movie of the week × 1 Kommentar

For å feire at Insidious 3 kom ut 5 juni blir ukas horror film Insidious (eneren da så klart). 

Etter deres eldste sønn faller i en uforklarlig koma etter et fall fra en stige merker Josh og Renai merkelige ting skje rudt i huset. Det kommer til et punkt hvor de innser at det de har med å gjøre er krefter mye mektigere enn menneskeheten. De kontakter en ekspert innenfor det paranormale feltet og mens de kjemper for å få sønnen tilbake kommer flere skjulte hemmeligheter til overflaten. 

Denne filmen gir en ny twist på det typiske "kjernefamilie flytter inn i hjemsøkt hus" konseptet. Jeg syns det er et utrolig spennende konsept, men må innrømme at første halvdel av filmen gikk utrolig tregt og fikk meg til å tenke "skjer det ikke noe snart?". Men da det begynte å skje ting i filmen overasket den meg i en posetiv retning. Filmen sluttet utrolig dumt, men det henger nok sammen med at det kom flere etterfølgere. Siden jeg har gått litt lei denne typen filmer var jeg kanskje litt mer kritisk enn vanlig da jeg først så denne filmen, gir den et terningkast 4.

(1) Kommentar

Horror movie of the week - I spit on your grave (2010)

01.06.2015, kl. 14:30 × Horror movie of the week × 0 Kommentarer

Det begynner å bli utrolig lenge siden jeg har hatt et slikt innlegg, har nesten helt glemt hvordan jeg pleide å skrive dem. Denne gangen har jeg valgt å ta for meg en remake av en gammel 80-talls film kalt "I spit on your grave". 

I Spit on Your Grave forteller en forferdelig historie om forfatteren Jennifer Hills, som tar en tur vekk fra storbyen og inn i en hytte i skogen for å finne ro og inspirasjon til sin neste bok. Etter en kronglete kjøretur, der hun ikke finner veien og ender opp med å spørre om veien på en lokal bensinstasjon finner hun endelig frem. Jennifer trekker en del oppmerksomhet fra en lokal guttegjeng som finner ut de skal lære henne en "lekse" ved å skremme henne. 

De bryter seg inn i hytten hennes, men det som først begynner som en spøk for å skremme og latterliggjøre henne ender opp i en forferdelig runddans av fysisk og psykisk misshandling og tortur. Mennene prøver etter hvert å drepe henne, men før de klarer det forsvinner hun ut i elven og etter mye leting går de ut i fra at hun er død. Men mot alle odds overlever hun, og hun starter å planlegge en hevn, der all tortur hun ble utsatt for skal inngås, bare mye, mye værre.

Personlig syns jeg filmen var utrolig bra laget, alt er utrolig realistisk og man sitter igjen med følelsen av at dette kunne lett skjedd på ekte. Plottet og endingen var bra satt sammen. Det eneste som er litt dumt anngående denne filmen er mange av voldsscenene som kan trigge mye følelser hos mange. Det er noen utrolig groteske scener som innebærer tortur på høyt nivå, voldtekt og mord, så filmen passer ikke for mennesker som ikke tåler dette. Men for de som elsker torturfilmer er dette en passende film. Jeg gir den en sterk 5'er.

(0) Kommentarer

Horror movie of the week - Saw I

18.10.2014, kl. 18:50 × Horror movie of the week × 0 KommentarerAdam Stanheight, a photographer, awakens in a water-filled bathtub in an industrial washroom. Across the room from him is Lawrence Gordon, an oncologist. Both men are chained at the ankle to pipes, and a corpse is lying face-down in a pool of blood between them, holding a microcassette recorder and a revolver. They find tapes in their pockets, and Adam is able to retrieve the recorder. Adam's tape instructs him to escape, while Lawrence's tape instructs him to kill Adam before six o'clock, or Alison and Diana, his wife and daughter, will be killed and he will be left to die.

Using a clue at the end of the message, Adam finds a bag in the toilet tank containing two hacksaws, which they use to try cutting through the chains. Adam breaks his, and throws it at the mirror in frustration. Lawrence realizes that the saws are actually meant for their feet. He tells Adam that they were captured by the Jigsaw Killer, who Lawrence is aware of because he was once a suspect.

//Tatt fra wikipedia.

Jeg personlig elsker saw filmene. Jeg brukte lang tid før jeg endelig så disse fordi jeg ville se alle i strekk pluss jeg fant ingen som ville se dem med meg, fordi så mange sier de er dårlige. Men til slutt kjøpte jeg da en samleboks med alle filmene i og meg og en venninne så alle i lag. De er etter min mening utrolig bra, og vi ble veldig overasket i og med at forventningene våres ikke var så høye pga. alt folk gikk rundt og sa. Jeg tror hoved grunnen til at folk missliker filmene er fordi de forventer at de skal være skumle også blir de skuffet når de finner ut det kun er en rekke tortur filmer. Jeg kommer nok til å lage slike innlegg for alle filmene foresten, dette er egentlig bare ment for den første filmen. Den første filmen får en klar 5 av meg.

Se resten av horror movie of the week innleggene HER.

(0) Kommentarer

Horror movie of the week - Recycle

27.04.2014, kl. 16:12 × Horror movie of the week × 0 Kommentarer

Ting-yin, a young novelist, is struggling to come up with a followup to her best-selling trilogy of romance novels. She has not even started on the book yet and her agent has already announced that the next title, The Recycle, will deal with the supernatural.

After drafting her first chapter, she stops and deletes the file from her computer. She then starts seeing strange, unexplainable things and finds that she is experiencing the supernatural events that she described in her novel-to-be.

//Tatt fra wikipedia.

Dette er min all time favoritt skrekk film. Asiaterene vet hvordan de skal lage bra skrekkfilmer hehe. Jeg kjøpte denne ved en tilfeldighet fordi jeg pleier å kjøpe de skrekkfilmene jeg finner i 10 og 20 kroners kurvene når jeg er i Sverige. Fordi det er alltid mye filmer til 10-20 kroner der. Oftes da jeg finner de beste skrekkfilmene jeg har sett. Og denne var så fantastisk bra. Jeg gir den en klar 6'er, uten tvil.

Den har som de fleste andre det typpiske skrekkfilm mønsteret, som man fort forstår etter å ha sett mange skrekkfilmer, men det er mye ved den som gjør det utrolig bra fordi. For de som har litt vanskeligheter med å forstå plottet i filmer er denne kanskje litt vanskelig å forstå. Jeg har flere ganger måtte utmerket ting under veis når jeg har sett denne med venner for at de skal forstå den. Men du får svaret servert på slutten da, men ikke alle som forstår det, for noen sliter litt mer enn andre med å forstå sammenhengen i filmer.

Se resten av horror movie of the week filmene HER.

(0) Kommentarer

Horror movie of the week - House on haunted hill (1959)

17.04.2014, kl. 17:55 × Horror movie of the week × 2 Kommentarer

Eccentric millionaire Frederick Loren invites five people to a "party" he is throwing for his fourth wife, Annabelle, in an allegedly haunted house he has rented, promising to give them each $10,000 with the stipulation that they must stay the entire night in the house after the doors are locked at midnight.

Arriving late at night in separate funeral cars with a hearse leading the procession, Loren's guests are told the rules of the party, and each is given a .45 caliber pistol for protection. Forced to attend the party, Loren's wife tries to warn the guests that her husband is psychotic, causing them to be very suspicious of him.

//Tatt fra wikipedia


Dette er, som dere ser i overskriften, en veldig gammel film. Grunnen til årstallet i overskriften er fordi det senere har blitt laget en annen film i samme navn. Det er egentlig en svart hvitt film, men den ble gitt ut i farger for noen år siden. Jeg har faktis to versjoner av den, en i svart hvitt og en i farger. Det er en bra klassiker, men den er ikke for dem som liker nyere filmer med superbra kvalitet og laget med et høyt budsjett. For denne filmen er ikke en slik film. Men til å være så gammel syns jeg den er utrolig bra. Gir den terningkast 4.

Se resten av Horror movie of the week filmene HER.

(2) Kommentarer

Horror movie of the week - Hannibal Rising

07.04.2014, kl. 13:11 × Horror movie of the week × 5 Kommentarer

I «Hannibal Rising» møter vi en åtte år gammel Hannibal Lecter og ser hans barndom og oppvekst i det tidligere Sovjetunionen, nærmere bestemt Litauen. Under andre verdenskrig rømmer familien hans, som er adlige, til en jakthytte de har i nærheten av slottet hvor de bor. Mot slutten av krigen dør de voksne i en ulykke og kun Hannibal og hans søster Mischa overlever. Like etter dukker det opp nazi-vennlige plyndrere som overtar hytten og tar søsknene til fange. Med seg har de også en annen ung gutt som de stenger inne i låven sammen med søsknene. Da de ikke finner noe mat bestemmer de seg for å ty til kannibalisme og spiser den unge gutten de har med seg. Senere bestemmer de seg også for å spise Mishca, og Hannibal blir vitne til at de drar Mishca ut av låven, mens han febrilsk prøver å holde fast i henne. Hannibal besvimer i det de slår ham i hodet, samtidig som han hører at de dreper Mischa med en øks.

//Tatt fra den norske wikipediaen fordi den beskrev den bedre enn den engelske.

Denne filmen kan ikke beskriver skikkelig med ord. Gaspard er bare så fantastisk i denne filmen, meg og venninna mi satt og fangirla gjennom hele, spesielt da han bluka til den lille jenta. Denne filmen er altså om livet til Hannibal før, hvodan han ble slik han ble, hva som gjorde det slik. Den er en helt fantastisk film, kan ikke finne noe dårlig med den. Elsker måten den er laget på, elsker historien, elsker skuespillerene, elsker alt. Og det er umulig å ikke få litt medlidenhet til Hannibal, serriøst. Gir den er soleklar 6'er. Merker nesten alle filmene jeg skriver om får det, men det er fordi jeg tar favorittene mine først hehe.

(5) Kommentarer

Horror movie of the week - Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

30.03.2014, kl. 15:05 × Horror movie of the week × 0 Kommentarer

Tenkte siden jeg har sett en del horror filmer og har en liten samling av dem så skulle jeg ha "Horror movie of the week" akkuratt som jeg har med anime. Håper dette er noe som faller i smak.

In modern-day San Francisco, reporter Daniel Molloy interviews Louis de Pointe du Lac, who claims to be a vampire.

Louis begins by describing his transformation into a vampire in Spanish Louisiana in 1791, at age 24, by the vampire Lestat de Lioncourt. Louis suffered from a death wish following the deaths of his wife and child; Lestat offered Louis the death he craved, but Louis asks to live instead. Lestat turns Louis and teaches him how to live as a vampire. As part of his education, Lestat informs Louis that some vampires, as an extension of the 'Dark Gift' of vampirism, can develop the capacity to read the thoughts of others. At first, Louis rebels against hurting humans, drinking animal blood instead. He finally succumbs and kills his faithful house slave Yvette. Guilt ridden, he tries to kill himself by setting fire to his house; but Lestat rescues him and they flee.

//Tatt fra wikipedia (tok ikke alt fordi det var så langt).


Denne filmen er fantastisk. Den er så romantisk, ikke i sånn klissete kjærlighet romantisk, men sånn gammeldags, mystisk romantisk. Jeg ga sikkert ingen mening nå, jeg er veldig dårlig på forklaringer. Om dere ser den så kanskje dere finner ut hva jeg mener. Alle er så pene i de gammeldagse klærene sine mens de går rundt på natten og drikker fra random mennesker. Jeg elsker hvordan den er laget. Selv om den hadde verdens tristete snupunkt (se den og forstå) så er den fortsatt fantastisk. Jeg ville gitt den en klar 6'er <3

(0) Kommentarer

Om meg

18, Øygarden

Metal, kaffe, bøker og horror filmer.

Info

Kamera: Nikon D3100
Facebook: Trykk her
Instagram: Kristinatorsvik

hits