Horror movie of the week - Insidious

08.06.2015, kl. 14:30 × Horror movie of the week × 1 Kommentar

For å feire at Insidious 3 kom ut 5 juni blir ukas horror film Insidious (eneren da så klart). 

Etter deres eldste sønn faller i en uforklarlig koma etter et fall fra en stige merker Josh og Renai merkelige ting skje rudt i huset. Det kommer til et punkt hvor de innser at det de har med å gjøre er krefter mye mektigere enn menneskeheten. De kontakter en ekspert innenfor det paranormale feltet og mens de kjemper for å få sønnen tilbake kommer flere skjulte hemmeligheter til overflaten. 

Denne filmen gir en ny twist på det typiske "kjernefamilie flytter inn i hjemsøkt hus" konseptet. Jeg syns det er et utrolig spennende konsept, men må innrømme at første halvdel av filmen gikk utrolig tregt og fikk meg til å tenke "skjer det ikke noe snart?". Men da det begynte å skje ting i filmen overasket den meg i en posetiv retning. Filmen sluttet utrolig dumt, men det henger nok sammen med at det kom flere etterfølgere. Siden jeg har gått litt lei denne typen filmer var jeg kanskje litt mer kritisk enn vanlig da jeg først så denne filmen, gir den et terningkast 4.

(1) Kommentar

Horror movie of the week - I spit on your grave (2010)

01.06.2015, kl. 14:30 × Horror movie of the week × 0 Kommentarer

Det begynner å bli utrolig lenge siden jeg har hatt et slikt innlegg, har nesten helt glemt hvordan jeg pleide å skrive dem. Denne gangen har jeg valgt å ta for meg en remake av en gammel 80-talls film kalt "I spit on your grave". 

I Spit on Your Grave forteller en forferdelig historie om forfatteren Jennifer Hills, som tar en tur vekk fra storbyen og inn i en hytte i skogen for å finne ro og inspirasjon til sin neste bok. Etter en kronglete kjøretur, der hun ikke finner veien og ender opp med å spørre om veien på en lokal bensinstasjon finner hun endelig frem. Jennifer trekker en del oppmerksomhet fra en lokal guttegjeng som finner ut de skal lære henne en "lekse" ved å skremme henne. 

De bryter seg inn i hytten hennes, men det som først begynner som en spøk for å skremme og latterliggjøre henne ender opp i en forferdelig runddans av fysisk og psykisk misshandling og tortur. Mennene prøver etter hvert å drepe henne, men før de klarer det forsvinner hun ut i elven og etter mye leting går de ut i fra at hun er død. Men mot alle odds overlever hun, og hun starter å planlegge en hevn, der all tortur hun ble utsatt for skal inngås, bare mye, mye værre.

Personlig syns jeg filmen var utrolig bra laget, alt er utrolig realistisk og man sitter igjen med følelsen av at dette kunne lett skjedd på ekte. Plottet og endingen var bra satt sammen. Det eneste som er litt dumt anngående denne filmen er mange av voldsscenene som kan trigge mye følelser hos mange. Det er noen utrolig groteske scener som innebærer tortur på høyt nivå, voldtekt og mord, så filmen passer ikke for mennesker som ikke tåler dette. Men for de som elsker torturfilmer er dette en passende film. Jeg gir den en sterk 5'er.

(0) Kommentarer

Om meg

18, Øygarden

Metal, kaffe, bøker og horror filmer.

Info

Kamera: Nikon D3100
Facebook: Trykk her
Instagram: Kristinatorsvik

hits